Feedercupen 2021

Passa på att anmäla dig till Feedercupen!  Tävlingen planeras att som vanligt fiskas den andra helgen i maj alltså den 8 och 9 maj.

Arenan är som vanligt landsträckan i Nyköping. Det är en grund sträcka i en innerskärgårdsvik. Full av stor fisk. Vinnarvikten har med få undantag varit under 30 kg på den här sträckan. Högsta vikten någonsin på landsträckan i maj är på ca 50 kg. Det är normalt hög medelvikt på fisken med brax som huvudart men sutare och stor sarv är också vanligt förekommande.

Tider:

Dag Ett 8/5

Anmälan: 08:00

Lottning: 08:15

Start: 10:30

Slut: 15.30

Dag Två 9/5

Lottning: 08:00

Start: 10.00

Slut: 15.00

Regler

De internationella reglerna för grenen feeder gäller med följande tillägg:

Man behöver inte ha glidande riggar. Rigga bäst ni vill.

Vi sitter ”på pinnen”. Kolla med era grannar väl före det att tävlingen börjar så att ni är överens om riktmärken mm.

Vadning är tillåten upp till knäna (vid tävlingens start). Mjuk botten gör att man kan sjunka ner en bit efter ett litet tag.

Vi fiskar fem timmar båda dagararna.

Max fyra upptacklade spön.

Valfri längd på keepnet men har ni kort keepnet rekommenderar vi att ni ta med två. Det kan bli höga vikter.

Alla måste vara medlemmar i Sportfiskarna.

Fri betesmängd.

Ingen förmäskning.

Alla som är med måste vara fit for fight fysiskt för att vada i mjuk botten. Räkna inte med att kunna sitta på land även om många av peggarna är fiskbara från land. Ta med vadarbyxor! Notera att det är ganska mjuk botten och att man vid vadning sjunker ner lite efter hand. Ungefär hälften brukar sitta på land men räkna för säkerhets skull INTE med att din peg är fiskbar från land. Vi bedömer dessutom att vadning är en fördel från de flesta peggarna. Vi rekommenderar också att man tar med sig något att stå på för att inte sjunka ner, en extra plattform, brädor eller dylikt. Det är alltså INTE en tävling för er som inte är fysiskt fit for fight.

Det finns en gång och cykelväg längs sträckan. Kör man ut och lämnar sina grejor med bilen måste detta göras med yttersta respekt för fortgängare och cyklister, att köra ut grejerna görs på egen risk och jag ser hellst att så många som möjligt använder vagnar istället.

Anmälan:

Det kommer vara två dagar feederfiske där båda dagar räknas till ett totalresultat. Vi kommer även dela ut sektionspriser. 400 kr per deltagare för hela cupen. Medtag jämna pengar. Betalas på plats.

Max 22 deltagare för tillfället. Om det vid inspektion av sträcka skulle visa sig att fler bra peggar finns kommer det självklart kunna vara med fler så anmäl er som reserver!

Anmälan sker till Feedercupen@gmail.com och endast till den adressen.

Vid mer akuta ärenden på eller i anslutning till tävlingsdagen ring Johan K på 0702163722.

Välkomna!