KM PIMPEL 2016

Km i pimpel avgjordes på långsjön den 13 mars.

Nytt för detta år är att vi har satsat mycket på att involvera familj och kommande världsmästare samtidigt som vi håller en seriöst arrangerad tävling.

IMG_20150102_112640

Fisket var som det alltid är på långsjön, bra men det fanns ett problem för min del som fiskade mormyska, mört. I slutet av tävlingen hade jag uppskattningsvis dragit upp ca 1,5-2kg mört vilket inte räknas i pimpel utan måste släppas tillbaka. Jag landade på 2088 g vilket kändes under min potential för dagen. Med tanke på att fisken stod på ca 4,5 m och att snittet låg runt 18 gr var det i underkant till acceptabelt. Under tävlingens gång tappade jag också två större fiskar var av en måste varit över halvkilot. Det låter otroligt oproffsigt att tappa 100% av den större fisken, men krokning av stor abborre med små krokar och framförallt tunna linor är svårt. Jag är ändå nöjd med dagen då jag klassades som underdog innan start.

I vilket fall fick jag bevittna kungen av långsjön, Janne Karlsson. Janne fiskade bra som vanligt och fick en bra vikt trots att fisken stod så pass djupt. Han hade till och med tid att bärga en gädda på ca 2 kg halvvägs in på tävlingen!

Resultatet finner ni här nedanför!

[gview file=”https://trosaafk.se/wp/wp-content/uploads/2016/03/Trosa-afk-pimpel-långsjön-13-mars-2016-pdf.pdf”]