Feedercupen 2017

Passa på att anmäla dig till Feedercupen!  Tävlingen planeras att som vanligt fiskas den andra helgen i maj alltså den 13 till 14 maj.

DSC_0062

 

Arenan är som vanligt landsträckan i Nyköping. Det är en grund sträcka i en innerskärgårdsvik. Full av stor fisk. Vinnarvikten har med få undantag varit under 30 kg på den här sträckan. Högsta vikten någonsin på landsträckan i maj är på ca 48 kg. Det är normalt hög medelvikt på fisken men man får kämpa lite för att få dem. Inget tokdrag genom hela tävlingen. Det är inte heller ovanligt att det kommer upp några sutare. Något år blev det så pass många som sex, sju stycken. De största på en bit över 2 kg. Ibland går det in enstaka stora fina sarvar och en och annan id. På det lite mört och abborre.

För tre år sedan gjordes en film som vi verkligen rekommenderar dig som inte vet om du ska anmäla dig eller inte att se! https://www.youtube.com/watch?v=dQnN5J2GCrA

Det kommer vara två dagar feederfiske där båda dagar räknas till ett totalresultat. Vi kommer även dela ut sektions priser.

 

Regler:

De internationella reglerna för grenen feeder gäller med följande tillägg:

Man behöver inte ha glidande riggar. Rigga bäst ni vill.

Vi sitter ”på pinnen”. Kolla med era grannar väl före det att tävlingen börjar så att ni är överens om riktmärken mm.

Vadning är tillåten upp till knäna (vid tävlingens start). Mjuk botten gör att man kan sjunka ner en bit efter ett litet tag.

Vi fiskar fem timmar båda dagararna.

Max fyra upptacklade spön.

Valfri längd på keepnet men har ni kort keepnet rekommenderar vi att ni ta med två. Det kan bli höga vikter.

Alla måste vara medlemmar i Sportfiskarna.

Fri betesmängd.

Ingen förmäskning.

Alla som är med måste vara fit for fight fysiskt för att vada i mjuk botten. Räkna inte med att kunna sitta på land även om många av peggarna är fiskbara från land. Ta med vadarbyxor! Notera att det är ganska mjuk botten och att man vid vadning sjunker ner lite efter hand. Ungefär hälften brukar sitta på land men räkna för säkerhets skull INTE med att din peg är fiskbar från land. Vi bedömer dessutom att vadning är en fördel från de flesta peggarna. Vi rekommenderar också att man tar med sig något att stå på för att inte sjunka ner, en extra plattform, brädor eller dylikt. Det är alltså INTE en tävling för er som inte är fysiskt fit for fight.

Det finns en gång och cykelväg längs sträckan. En del kör på egen risk ut och lämpar av sakerna vid samlingsplatsen.

Vid intresse kommer det att kunna arrangeras en Feederkula i veckorna innan.

 

Tider:

Dag Ett 13/5

Anmälan: 08:00

Lottning: 08:20

Fisketid: 10:30-15.30

Dag Två 14/5

Lottning: 08:20

Fisketid: 10.30-15.30

400 kr per deltagare för hela cupen. Medtag jämna pengar. Betalas på plats.

Max 24 deltagare för tillfället. Om det vid inspektion av sträcka skulle visa sig att fler bra peggar finns kommer det självklart kunna vara med fler så anmäl er som reserver!

Mer info kommer ett par veckor innan tävling.

Anmäl dig till Johan Axelsson via mail!

Johanaxelsson74 @ gmail.com

Tel. 070-716 03 83